Херсонщина привезла до Києва Джарилгацький маяк

Фото

На туристичній виставці UITT "Україна - подорожі та туризм" Херсонщина представлена двома стендами - об’єднаний стенд Херсона та області і поряд, але окремо - Арабатської стрілки. Стенд Херсонщини привертає увагу відвідувачів завдяки 5-метровому макету Джарилгацького маяка.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив Микола Шаповал, начальник відділу розвитку туристичної діяльності департаменту туризму та курортів Херсонської ОДА.

"Ми вперше взяли такий великий стенд – 24 квадратних метри. Наш стратегічний партнер на виставці – компанія "Дунапак Таврія". Вони виготовляють вироби з картону, зокрема й нестандартні. Тому цьогоріч ми зробили для стенду 5-метровий Джарилгацький маяк. Виготовили його максимально наближеного до того, як виглядає справжній маяк, який стоїть на острові Джарилгач, до речі, це найбільший в Європі безлюдний острів. Також відвідувачі звертають увагу на макет херсонської брами – це візитівка міста. Поряд з нами розташований стенд Арабатської стрілки (це найдовша піщана коса в світі). Тому загальна площа двох наших стендів – понад 36 метрів квадратних. Ми думаємо, в цьому наша перевага", - розповів Шаповал.

За його словами, акцент зробили на співпраці з бізнесом, на популяризації природно-заповідного фонду – в області чотири національні природні парки, два заповідники – і в цьому унікальність Херсонщини. На стенді представлені готелі, пансіонати, виноробні господарства, бази зеленого туризму.

Читайте також: На Херсонщині прокладають туристичну "Соляну дорогу"

Як зазначив Микола Шаповал, як порівняти з минулим роком, виставку цьогоріч відвідує більш цільова аудиторія, люди цікавляться не лише морем. Великий інтерес викликає заповідник "Асканія-Нова", туристичні проекти, які розвивають місцеві ОТГ.

Читайте також: Туристичні й рекреаційні можливості Львівщини представлено на виставці UITT'2019

"Зокрема, в нас є рожеве Лемурійське озеро, його ще називають українським Мертвим морем. Вода та грязі з цього озера, як доведено дослідженнями, є лікувальними. У нас представлено туристичний кластер "Соляна дорога", він включає три ОТГ – Асканійську, Присиваську й Тавричанську, які об’єдналися для розвитку туризму, а ми допомагаємо популяризувати цей проект", - зазначив начальник відділу розвитку туристичної діяльності департаменту туризму та курортів ОДА.

Фото: Херсонщина туристична/Facebook