Закарпаття кличе на "Біле вино"

Весняний гастрономічний сезон на Закарпатті відкриє фестиваль вина в Берегові, на який запрошують гурманів та любителів сонячного напою. Захід відбудеться 8-10 березня.

Як повідомляє портал "Турінформ Закарпаття", цьогоріч, це вже буде 16-й фест, що має статус міжнародного. Берегівщина – це край сухого білого вина, тому захід має назву "Біле вино".

"У програмі фестивалю – дегустація вина. Крім того, любителі та поціновувачі сонячного напою їдуть ще й за нагодою поспілкуватися з виноробами Закарпаття, дізнатися про новинки, почути цікаві легенди, посмакувати унікальними сортами, авторськими рецептами та купажами вин", – йдеться в повідомленні.

Читайте також: “Ярмарок екскурсій” у Кривому Розі презентував сотню туристичних маршрутів

"Родзинка" фестивалю вина в Берегові – святкова хода лицарів винного ордену Святого Венцела та посвячення нових членів.

Читайте також: Заповідник «Замки Тернопілля» відзначив своє 25-річчя

Очікується, що участь у фестивалі візьмуть 40 кращих виноробів з Берегівщини та гості з інших районів. Також чекають на виноробів з Угорщини та Словаччини, кожен з яких має у своїй колекції 1-2 оригінальні сорти, що є їхньою гордістю.

Для тих, хто не вживає вино, будуть запропоновані інші продукти, зокрема сир, м’ясні делікатеси, виноградний сік, бринза.