На українські курорти полетять туристичні гелікоптери

Туристи зможуть дістатися з обласних центрів України до курортної Затоки (Кароліно-Бугаз), Буковелю й Трускаця на вертольотах.

Створення таких швидкісних пасажирських перевезень передбачено інвестиційним проектом "Повітряний експрес", який планують реалізувати на Одещині, повідомляє прес-служба Одеської облдержадміністрації. 

"Додатковий вид пасажирських перевезень, сучасний авіаційний транспорт, обладнані вертолітні майданчики зі штучним або ґрунтовим покриттям на узбережжі Чорного моря – усе це дасть ще один поштовх до розвитку туризму в Одеській області. Це інвестиції у регіон і нові робочі місця, відтак ми підтримали перспективу реалізації такого проекту», – підкреслила заступниця голови Одеської обласної державної адміністрації Світлана Шаталова.

Читайте також: На Рівненщині знайшли альтернативу Буковелю

Меморандум про співпрацю передбачає, що до реалізації проекту долучаться ТОВ "Міжнародна транспортна сервісна група" спільно з Американською корпорацією "Trans World Service" та корпорацією "EXIM". На першому етапі вони планують побудувати та обладнати в Україні 9 вертолітних портів. Саме стільки українських міст пропонується об‘єднати завдяки регулярним вертолітним перевезенням "Повітряній експрес".

Відтак, зазначають в ОДА, шлях до Кароліно-Бугазу з Києва займе 2 години, з Вінниці – 1 годину 25 хвилин, з Черкас – півтори години.

За задумом інвесторів, перевозити пасажирів будуть важкі вертольоти Boeing Vertol 107-II та Boeing 234 Chinook на 26 і 44 пасажирських місць. Вони обладнані усім необхідним: туалетною кімнатою, буфетом, відділенням для багажу, поличками для ручної поклажі.