Харків пропонує безкоштовну мандрівку цирком-театром

У Харкові 30 вересня відбудеться безплатна екскурсія Цирком-театром Грікке в межах міжнародного проекту "Дні європейської спадщини". 

Про це повідомляє прес-служба Харківської міської ради. 

"Цього року Харків приєднується до міжнародного проекту "Дні європейської спадщини" вже вчетверте. Цього разу за об'єкт показу обрано будівлю Старого цирку – Цирку-театру Грікке, розташованого на пл. Національної гвардії, 17. Так, для всіх бажаючих будуть організовані три безкоштовні екскурсії", - йдеться в публікації.

Мандрівки стартуватимуть о 12:00, 14:00 та 16:00. Щоб взяти в них участь, потрібно попередньо зареєструватися.

Організатори заходу – Департамент міжнародного співробітництва за участю Міського туристичного інформаційного центру КП "Центр розвитку міжнародного співробітництва".

Варто зазначити, що "Дні європейської спадщини" – загальноєвропейська ініціатива, започаткована Радою Європи 1991 року. Мета проекту – привернути увагу жителів і гостей міст до культурної спадщини і його ролі у розвитку сучасного суспільства. У ці дні відбуваються екскурсії та огляд зазвичай закритих або маловідомих пам'яток, щоб привернути увагу громадськості до їхньої історичної та архітектурної цінності. Впродовж вересня такі заходи проходять по всій Європі.

Читайте також: Харків розкриє свої таємниці на безкоштовних екскурсіях

Для довідки. Цирк-театр Грікке – найстаріший в Україні. У 1886 році на замовлення Генріха Грікке архітектор Хрустальов побудував спеціальний будинок, який можна було використовувати як цирк, і як театр. Тож тут виступали не тільки акробати, жонглери, дресирувальники, коміки, але й театральні трупи під керівництвом корифеїв українського театру Кропивницького, Саксаганського, Садовського.

Цирк давав вистави до 1977 року, поки в місті не відкрили новий, збудований на пл. Урицького (нині - пл. Ірини Бугримової).

Фото: zarajsky.org