Всеукраїнський музейний фестиваль у Дніпрі оприлюднив програму

Упродовж 18-24 вересня на базі Дніпропетровського національного історичного музею ім. Д. Яворницького (ДНІМ) триватиме V Всеукраїнський музейний фестиваль "Музей та виклики часу". 

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила директор Дніпропетровського національного історичного музею ім. Д. Яворницького, заслужений працівник і директор фестивалю культури Надія Капустіна.

"Цього року серед учасників музейного фестивалю – 58 музеїв різного профілю, заповідники, громадські організації, видавництва. Учасники та гості V Всеукраїнського музейного фестивалю "Музей та виклики часу" отримають можливість обговорити проблемні питання розвитку та нові напрямки музейної діяльності. Оцінювати музейну продукцію згідно з сучасними вимогами будуть провідні фахівці, запрошені до складу журі", – сказала Капустіна.

За її словами, для учасників заплановано три конкурсні програми: мистецтво музейної експозиції – міні-виставки на тему "Музей та виклики часу"; музейні видання: каталоги, презентаційні альбоми, оригінальні видання й видавничі проекти, присвячені викликам часу й на вільну тему; впровадження музейних програм, акцій, заходів.

Читайте також: Історичний музей у Дніпрі кличе на вечірні мандрівки

Також під час фестивалю заплановано проведення "круглих столів". Дискусії очікуються на форумі "Друга світова війна: український погляд".

Для всіх гостей та учасників фестивалю передбачена цікава й насичена культурна програма. В її межах відбудуться презентація соціокультурного проекту "Люди, постаті, герої міста на Дніпрі" (меморіальний будинок-музей Д. Яворницького), майстер-клас з декоративно-ужиткового мистецтва "У розмаїтті творчості" (музей "Літературне Придніпров’я"), відвідування музею "Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні", технічно-історичного музею "Машини часу", музею "Громадянський подвиг Дніпропетровщини в подіях АТО".

Серед "родзинок" фестивалю – вечірня театралізована екскурсія "Володарі Степу: половці" та поїздка на Токівські водоспади.

Фестиваль реалізовується за участю Українського культурного фонду та за підтримки Дніпропетровської обласної державної адміністрації та Дніпропетровської обласної ради.