До Чернігова їдуть вікінги з Норвегії, Франції, Польщі й Білорусі

Участь у ІІІ Чернігівському історичному фестивалі, який відбудеться в суботу, 15 вересня, візьмуть представники клубів історичної реконструкції з різних областей України, а також із Білорусі, Норвегії, Польщі та Франції. Загалом – близько 100 осіб.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив один з організаторів фесту, керівник клубу історичної реконструкції "Чернігівська земля" Олег Ярошенко.

"Ми чекаємо учасників майже з усіх куточків України - Львівської області, Чернівців, Нової Каховки, що на Херсонщині, та інших. Також будуть гості з Норвегії, Франції, Польщі та Білорусі, всього близько 100 учасників", - розповів Ярошенко.

За його словами, фестиваль триватиме два дні й складатиметься з двох частин. Перша з 13-ї години триватиме в парку "Чернігівський дитинець" на стародавньому Валу і буде відкритою для відвідувачів і туристів. Їм покажуть групові бої та поєдинки клубів історичної реконструкції, прадавні культуру й побут народів різних країн, майстер-класи із середньовічних ремесел, виставкове містечко тощо. Старовинну музику гратиме гурт із Чернівців "Бурдони Черна", початок концерту - о 16 годині.

Читайте також: На Харківщині пропонують мандрівку в минулі століття

Другий день фестивалю буде закритим і проводитиметься для самих реконструкторів. Вони житимуть у лісі, де готуватимуть "історичну їжу", гратимуть в "історичні ігри", навчатимуть один одного середньовічним ремеслам - не показово, як це буде на Валу, а з користю для охочих опанувати щось нове.

Більше про учасників фестивалю можна дізнатися на сторінці заходу у Facebook. Там зазначається, що "група веселих та завзятих норвезьких вікінгів вже вкотре прибула на береги Десни, щоб познайомити глядачів із культурою та звичаями середньовічних скандинавів".