У Маріуполі рекомендують обмежити купання на одному з пляжів

У Маріуполі для профілактики гострих кишкових інфекцій рекомендують обмежити купання на пляжі Приморського району. У морській воді там виявлено перевищення допустимих показників за кількістю лактозопозитивних кишкових паличок (ЛКП).

Про це в понеділок, 27 серпня, повідомили в Маріупольській міськраді з посиланням на міську філію державної установи "Донецький обласний лабораторний центр МОЗ України", який провів дослідження проб морської води. 

"Як і минулого тижня, забруднення виявлено в контрольній точці на пляжі Приморського району біля готелю "Турист" (створ №112). Показник індексу ЛКП в цій точці дещо покращився, але все одно перевищує нормативний показник і становить 13000 на 1 дм куб, при нормі не більше 5000 на 1 дм куб", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, на інших міських пляжах індекс ЛКП не перевищує нормативний показник.

Читайте також: Ще 92 пляжі України визнали небезпечними

Епідеміологи радять обмежити купання на ділянках пляжу з нестабільними бактеріологічними показниками та під час купання не ковтати морську воду.

Також підкреслюється, що в усіх взятих пробах морської води збудники інфекційних захворювань та холерний вібріон не виявлені, показники вірусного забруднення морської води не встановлені.