Моршин хочуть зробити курортом державного значення

Депутати Львівської обласної ради підтримали ініціативу облдержадміністрації щодо надання природній території міста Моршин статусу курорту державного значення.

Про це інформує прес-служба Львівської ОДА.

"Передбачається, що статус курортної території державного значення забезпечить збереження природних ресурсів, покращить інвестиційний клімат, загалом матиме іміджевий характер для курорту. Крім того, це дасть змогу в майбутньому залучити в місто додатковий фінансовий ресурс", - наголосила начальник управління туризму та курортів Львівської ОДА Наталія Табака.

Зазначається, що облдержадміністрація підготує відповідне клопотання та пропозиції до Міністерства економічного розвитку і торгівлі України про оголошення природної території  Моршина курортною територією державного значення.

Читайте також: В Очакові готуються перевозити туристів на Кінбурнську косу водою

Наразі в Україні є 6 курортів державного і 2 місцевого значення.

Місто Моршин за якістю та ефективністю лікування стоїть в одному ряду з такими курортами, як Карлові Вари, Вісбаден, Гуняді-Янош тощо. Саме тому курортний туризм є в основі стратегії розвитку міста. Курорт Моршин - один із лідерів у лікуванні захворювань печінки, жовчовивідних шляхів, підшлункової залози, кишківника, шлунку та цукрового діабету.

Фото: morshyn-rada.gov.ua