Кропивницький дендропарк заманюватиме туристів вогнями й квітковою феєрією

У дендропарку Кропивницького цьогоріч планують оснастити ілюмінацією оглядове колесо, встановити унікальний фонтан, а також значно розширити квіткову колекцію.

Про це заявив директор дендропарку Віталій Рога, повідомляє "АкулаMEDIA"

"Ми виведемо на європейський рівень зовнішній вигляд і світлодіодну ілюмінацію атракціонів. Так, щоб вночі наше місто було яскравим, ілюмінацією заплановано оснастити колесо огляду. Воно буде сяяти не лише на все місто, це сяйво буде видно і за його межами. Також закупимо батутний комплекс оновленої форми і батутне космічне містечко", – розповів Рога.

Крім того, влітку на території дендропарку з’явиться унікальний для Кропивницького новий фонтан, обладнання для встановлення якого привезуть найближчим часом з Туреччини.

Читайте також: Унікальна земляна пам'ятка Кропивницького може стати скансеном

За словами Віталія Роги, дендропарк також значно розширить квіткову колекцію. Вже скоро розквітне близько 14 видів і загалом понад сотня сортів тюльпанів – від простих білих і папугових синіх до пізніх чорних тюльпанів.

Як повідомив ландшафтний дизайнер дендропарку, крім тюльпанів, навесні гості зможуть насолодитися новими відтінками кольорів гіацинтів і нарцисів. Також у парниках вирощують квіти для клумб, які висадять влітку замість тюльпанів: різні види петунії, чорнобривці, гацанію, пеларгонію, остеоспермум, декоративну кольорову капусту, левиний зів, аліссум, лобелію.

Крім того, цього літа дендропарк закупить нові види тварин: павичів, косуль.

На гостей парку також чекає насичена розважальна програма: чемпіонат із заїзду на офісних стільцях Оffice Сurling із зонами перешкод, шоу лазерної арфи, Broadway Show, Jazz Fest.