Туристи звернулися в поліцію через захмарний чек у ресторані

У ресторані поблизу площі Святого Марка у Венеції чотирьом японським студентам виставили рахунок розміром 1100 євро за чотири стейки й тарілку смаженої риби.

Це настільки обурило гостей міста, що вони подали скаргу до поліції, повідомляє The Guardian.

До надмірного рахунку також було включено мінеральну воду й обслуговування.

Ще троє жінок з тієї ж туристичної групи, запідозривши, що їх хочуть надурити в ресторані, вирішили поїсти в іншому місці, проте і там їм довелося сплатити 350 євро за три тарілки пасти з морепродуктами.

Непорозуміння набуло такого розголосу, що на нього звернув увагу навіть мер Венеції Луїджі Бруньяро. Він пообіцяв особисто простежити за перебігом справи.

Читайте також: Венеціанці виступили проти заходу туристичних лайнерів

"Ми ретельно розберемося в тому, що сталося, й дізнаємося, наскільки правомірні ці скарги. Якщо цей ганебний випадок підтвердиться, ми зробимо все можливе, щоб покарати винуватців. Ми за справедливість - завжди!", - написав посадовець у Twitter.

За даними італійських ЗМІ, закладом, в якому обідали японці, керує єгиптянин, а володіють ним китайські інвестори. У зв'язку з цим скаргу туристів підтримав представник організації жителів Венеції "Група 25 квітня", покликаної захищати чесне ім'я міста, Марко Гаспарінетті. Він поскаржився на те, що лише 1,1% ресторанів навколо площі Святого Марка належать місцевим жителям, та й загалом венеціанці володіють лише половиною закладів, розташованих в історичній частині міста.

Читайте також: Венеція заборонить будівництво готелів через туристів

"Група 25 квітня" має намір опублікувати на Facebook поради для мандрівників, які повинні допомогти їм уникнути таких випадків.