Забуті підземелля й барбакан: названо фіналістів конкурсу "Малі міста – великі враження"

До фіналу конкурсу пілотних культурних стартапів "Малі міста – великі враження" за підсумками другого відбіркового туру вийшли 20 проектів.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства культури України – ініціатора проекту. 

"Враховуючи, що 10 проектів отримали однакову кількість балів, експертами прийнято рішення про запрошення 20 проектів для захисту в фіналі. Проекти №63 "Попасній – 80" Попасної міської ради та №22 "Леонтович фест" міста Покровське Донецької області експертна рада вирішила рекомендувати Міністерству культури України  включити до програми "Український Донбас", – сказано в повідомленні.

Зазначається, що результат оцінки кожного проекту складається з суми балів, що виставив кожен член експертної ради конкурсу.

Згідно з результатами другого туру, найбільшу кількість балів набрав проект "Леонтович-арт-квартал", запропонований Тульчинською міською радою та ГО "Лабораторія актуальної творчості". Проект передбачає, зокрема, встановлення пам’ятника пісні "Щедрик", що стала всесвітньо відомою в обробці українського композитора Миколи Леонтовича, музей якого працює в Тульчині.

Читайте також: «Щедрик» продовжує завойовувати світ

Також серед проектів-фіналістів – "Створення літньої резиденції святого Миколая: Свято-Миколаївський ярмарок" у Коропі, "Створення відеоконтенту Барської фортеці" на Вінниччині, "Історичні підземні комунікації міста Полонного як новий туристичний об’єкт" на Хмельниччині, "Відкриття першого в Україні музею радіо-, телезв’язку" у башті водогону міста Глухів, створення арт-простору "Культурний барбакан" в Татарській вежі міста Острог, кілька історичних, культурних та гастрономічних фестивалів.

Фіналістів запросять на співбесіду до Міністерства культури України в середині січня 2018 року. За результатами конкурсу буде відібрано шість об’єднаних територіальних громад або малих міст для впровадження пілотних культурних стартапів, пов’язаних з культурною спадщиною.

Переможці конкурсу отримають фінансову підтримку у розмірі не менш ніж 500 тис. грн для реалізації проекту.