УЗ запустить онлайн-продаж квитків на всі міжнародні поїзди за місяць

Упродовж найближчих 1-1,5 місяця ПАТ «Укрзалізниця» запустить онлайн-продаж квитків на всі потяги міжнародного сполучення. 

Про це повідомив у вівторок на прес-конференції в Укрінформі в.о. голови правління ПАТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов.

«Ми плануємо впродовж 1-1,5 місяця повністю перевести все міжнародне сполучення на онлайн-платформу продажу», - сказав він.

За словами Кравцова, на даний час вирішуються технічні питання продажу через інтернет квитків на поїзди міжнародного сполучення з іноземними партнерами Укрзалізниці. Серед таких питань - узгодження процедури обміну інформацією за базами даних між залізничними компаніями різних країн.

Читайте також: Квитки на потяг до країн ЄС тепер можна придбати онлайн

«Тут є питання в тому, що курсування і експлуатація міжнародних потягів здійснюється не тільки Укрзалізницею, а Укрзалізницею спільно з іншими залізничними перевізниками з інших країн і нам потрібно узгодити певні процедури, в тому числі процедуру продажу через інтернет та обміну інформацією по базах даних. Це технічне питання, тому через 1-1,5 місяця ми це питання вирішимо і запустимо онлайн-продаж по всіх міжнародних напрямках», - зазначив Кравцов.

Як повідомляв Укрінформ, на виконання доручення уряду 2 грудня ПАТ «Укрзалізниця» відкрила продаж квитків на міжнародні поїзди, що курсують до країн Європейського Союзу, і вжила заходів щодо встановлення знижок до діючих граничних тарифів у міжнародному сполученні. Так, поїздами Укрзалізниці пасажири зможуть подорожувати до таких міст Європи, як Варшава, Вроцлав, Перемишль, Братислава, Прага, Кошице, Бухарест, Сучава, Будапешт та Відень.