На Волині покажуть Луцьк у долонях

У вівторок, 24 жовтня, в обласному центрі Волині презентують проект "Луцьк у долонях", який за результатами голосування лучан став переможцем громадських ініціатив міста та профінансований Луцькою міською радою.

Цей проект спрямований на покращення інформаційної доступності та популяризації інформації про місто Луцьк у доступних форматах для людей з глибокими порушеннями зору, повідомляють Волинські новини.

"У межах проекту студія друку шрифтом Брайля «Braille studio» спільно з ПРАТ "Волинська обласна друкарня" видали рельєфно-крапковим шрифтом Брайля туристичний путівник авторства Катерини Мойсіюк "Луцьк – прогулянки містом" накладом 30 примірників", - йдеться в публікації.

Читайте також: Луцькі ресторани презентують меню для незрячих

Також у виданні можна буде побачити три рельєфно-графічні зображення видатних архітектурно-історичних пам'яток Луцька. Яких саме – організатори поки що тримають у секреті, готуючи сюрприз для учасників презентації.

Ці унікальні зображення, доступні для сприймання як людиною, що добре бачить, так і на дотик для людей з глибокими порушеннями зору, виготовив в межах проекту в сучасній техніці друку Ресурсний центр "Безбар'єрна Україна" (м. Київ).

Крім того, до кінця року буде здійснено й розтиражовано аудіозапис туристичного путівника. Його аудіоформат допоможе ознайомлюватися з інформацією про місто людям із порушеннями зору, які не володіють шрифтом Брайля, тим, хто має розлади читання (дислексію), людям літнього віку, школярам та студентам.