До Кам'янця з'їдуться реконструктори на Schola militaria

У Старому замку Кам'янця-Подільського з 29 вересня до 1 жовтня відбуватиметься фестиваль військово-історичної реконструкції Schola militaria.

Як повідомляє прес-служба Кам’янець-Подільської міської ради, цього року захід відбуватиметься у новому форматі та збере понад сто учасників.

За словами директора Кам’янець-Подільського державного історичного музею-заповідника та голови міського військово-історичного товариства Олександра Заремби, відмінність цьогорічного фестивалю від попередніх у тому, що на Schola millitaria-2017 організатори поєднають історичну реконструкцію та музей.

Він також зазначив, що свої реконструкторські можливості демонструватимуть «Курінь Печерської сотні» (Київ, Львів), «Мушкетери Виговського» (Одеса, Київ), «49 орта джамаат» (Київ), гості з Польщі. А також вперше планується приїзд реконструкторів із Великої Британії, які  мають намір продемонструвати показові виступи з тактики пікінерських підрозділів.

Уся програма фесту буде розділена на два блоки: власне реконструкторський і пізнавальний. До першого увійдуть чотири презентації груп історичної реконструкції з коментарями ведучого, змагання мушкетерів та пікінерів, маневри та церемоніал піших підрозділів залоги, змагання у стрільбі з луку.

Читайте також: Реконструктори покажуть народження Чернігова

Другий блок заходів наповнять екскурсії табором учасників для усіх охочих, робота ремісничого містечка, виставка предметів археології з розкопок у Старому місті, дитячий майданчик для юних мушкетерів, лекції та майстер-класи.

Доповнить програму виступ відомого лірника, кобзаря і бандуриста Тараса Компаніченка.

Варто зазначити, що вхідна плата на період проведення фестивалю до Старого замку не зміниться.