Базу відпочинку «Вуглик» на Азовському узбережжі повернуто у держвласність

У Донецькій області базу відпочинку на березі Азовського моря повернуто в державну власність.

Про це у середу повідомили в прес-службі прокуратури Донецької області.

«Мангушським відділом Маріупольської місцевої прокуратури №1 під час опрацювання рішень суду, розміщених в Єдиному реєстрі судових рішень, встановлено факт незаконного відчуження бази відпочинку «Вуглик», яка розташована на березі Азовського моря в Мангушському районі Донецької області та перебуває у державній власності», - йдеться у повідомленні.

За даними прокуратури, рішенням Першотравневого районного суду Донецької області у червні 2016 року задоволено позов однієї з громадських організацій до державного товариства про визнання права власності на базу відпочинку «Вуглик», яка розташована в с. Білосарайська Коса. Внаслідок ухвалення незаконного рішення базу відпочинку без будь-якого матеріального відшкодування її вартості передали у приватну власність.

Читайте також: Кабмін забрав у держвласність частину автодороги

За принципової позиції прокуратури на рішення Першотравневого суду подано апеляційну скаргу в інтересах держави в особі Міністерства енергетики та вугільної промисловості України.

Апеляційний суд Донецької області скаргу прокурора задовольнив, рішення суду першої інстанції скасовано, у визнанні права власності на державне майно відмовлено.

Прокуратура направила листа на адресу державного реєстратора про внесення запису про реєстрацію права власності на базу відпочинку за державою.