Фахівці зафільмували рідкісних білих жирафів у Кенії

Відео

У Кенії вперше записали на відео двох сітчастих жирафів рідкісного білого забарвлення. Унікальні кадри вдалося зробити співробітникам організації з охорони природи.

Мати й дитинча страждають на генетичну мутацію під назвою лейкізм, що викликає втрату пігментації зовнішнього покриву у тварин, але водночас, на відміну від альбінізму, вона не змінює колір очей, повідомляє The Guardian.

Рейнджерам про білих жирафів, які перебувають у заповіднику "Ішакбіні" в окрузі Гарісса на північному сході країни, розповіли місцеві жителі.

Відзняте зоозахисниками відео стало третім свідченням існування білих жирафів у природі. Так, у березні 2016 року білого жирафа помітили в тому ж кенійському заповіднику в Гаріссі, за два місяці до того в Танзанії в національному парку Тарангире також бачили молоду самку жирафа з лейкізмом.

Читайте також: Купання білого лося: в Швеції зняли унікальні кадри

За оцінками фахівців, у дикій природі мешкають 8500 особин підвиду сітчастий жираф. Вони живуть в Сомалі, Ефіопії, Південній і Північній Кенії.

У грудні минулого року за рішенням Міжнародної спілки охорони природи (IUCN) через неухильне скорочення популяції жирафів на Землі ці тварини отримали в Міжнародній Червоній книзі статус таких, що перебувають "в уразливому положенні". Раніше вважалося, що для них існує найменша загроза зникнення.