Мандрівників проведуть закарпатськими пралісами

На Закарпатті буде прокладено новий піший туристичний маршрут, що з'єднає Перечинський та Ужгордський райони. 

Про це повідомляє "М-студіо".

"Одноденний піший маршрут завдовжки близько 20 км від Кам'яницького лісництва, що на Ужгородщині, через гору Плішка до Новоселицької скелі, спуск на село Дубриничі Перечинського району – така ідея створення нової туристичної стежки", - йдеться в сюжеті.

Зазначається, що розроблення маршруту планують закінчити й відкрити для відвідувачів наступного року. Згодом стежку мають намір продовжити аж до Великоберезнянщини.

"Цією стежкою буде прослідковуватися ліс від створення лісових культур і до правікових лісів, де майже не проводилася ніяка господарська діяльність. Там, де йде природній процес приросту і відмирання, там, де можна побачити біорозмаїття букових лісів і зональність росту дерев – які дерева ростуть у низовині, а які на висоті", - розповів директор ДП "Перечинське лісове господарство" Ярослав Кополович.

Читайте також: Синевир пропонує повернутися до прадавніх часів

За його словами, майбутній маршрут, зокрема, проляже через Новоселицьку скелю, що є пам’яткою природи, а також через ділянки лісу, які висаджувалися ще за часів чехів? – інтродуценти і "ялиця Дугласа".

Як зазначають розробники нової туристичної атракції, вона буде розрахована і на дітей, і на осіб літнього віку. Стежку промаркують, облаштують місця для відпочинку, оглядові майданчики та забезпечать інформаційне наповнення щодо флори й фауни лісу, а також історії краю.

До реалізації ідеї нового напрямку в Українських Карпатах долучився лісовий інженер зі Швейцарії, який уже понад 10 років надає екологічні консультації, як правильно прокладати стежки, щоб зберегти лісове розмаїття та не пошкодити природний баланс на маршруті.