У Хорватії можна скуштувати підводного вина

Фото, відео

На хорватському півострові Пельєшац вино зберігається в Адріатичному морі.

Як пише Thrillist, власники виноробного господарства навіть пропонують охочим самим зануритися в водолазних костюмах за захованими під водою напоями.

Процес створення починається на землі. Вина дозрівають протягом трьох місяців, перш ніж їх розливають у амфори і опускають на глибину від 18 до 25 м. На морському дні глиняні посудини стоять один-два роки. Цей метод дозволяє вину дозрівати за стабільної температури, а також надає смаку напоїв хвойну нотку.

Вміст глечиків захищено корком і двома шарами гуми. Щоб захистити амфори від крадіжки, їх поміщають в клітки, які закриваються на замок.

Фото: Edivo Vina