Франція скоротить термін видачі туристичних віз для громадян ще 10 країн

Прем'єр-міністр Франції Едуар Філіпп у середу оголосив, що термін видачі туристичних віз до Франції для громадян десяти країн скоротять до 48 годин з 1 листопада 2017 року.

Це один із заходів, який запроваджує французький уряд, щоб Франція залишалася найпопулярнішим туристичним  напрямком у світі, повідомляє RFI.

«Туристичні візи до Франції видаватимуть за дві доби для громадян Росії, Таїланду, Філіппін, Камбоджі, Лаосу, Бірми, Індонезії та Індії. Пізніше, в 2018 році, цей захід може пошириться на туристів із Саудівської Аравії і В'єтнаму», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що на сьогодні до 48 годин туристичні візи до Франції видають для туристів з Китаю (для громадян Китаю з 1 січня 2016 року туристичні візи видають навіть за одну добу), Сінгапуру, ПАР, Катару, Кувейту, Бахрейну, Оману і Туреччини.

Крім того, щоб підвищити привабливість Франції як туристичного напрямку, уряд планує скоротити термін очікування при паспортному контролі в аеропортах. Для громадян країн Євросоюзу очікування в аеропорту не повинно перевищувати 30 хвилин, для інших - 45 хвилин з 1 січня наступного року.

Читайте також: Кашалот "викинувся" на берег Сени в Парижі

У планах французької влади - залучити 100 мільйонів туристів з-за кордону в 2020 році і продовжити термін їх перебування у Франції. Щорічний дохід від міжнародного туризму в 2020 році, згідно з планом, має становити 50 мільярдів євро.

«Туризм - це наш національний скарб, унікальний потенціал. Франція - перший в світі туристичний напрямок, і це не жарти, але ми можемо показати і кращі результати і повинні їх показати, і покажемо їх», - заявив прем'єр-міністр Франції Едуар Філіпп за підсумками міжвідомчої наради з питань туризму.

Як повідомляється, кількість туристів у Франції знизилася після терактів у Парижі і в Ніцці. Втім, 2016 року Франція залишилася найпопулярнішим туристичним напрямком у світі і прийняла 83 мільйони іноземних туристів. А з кінця 2016 року знову спостерігається зростання числа туристів. Туристичний сектор становить 8% від ВВП країни. У цій галузі працюють близько двох мільйонів людей.