У бостонському аеропорту здали в багаж величезного омара

У міжнародному аеропорту Логана в американському місті Бостон (штат Массачусетс) один із пасажирів здав в багаж живого омара вагою близько 9 кг.

Як повідомляє The New York Times, ракоподібного перевозили в спеціальному контейнері з охолодженням. Працівники служби митного контролю помітили його під час перевірки багажу рентгенівським сканером.

Офіційний представник служби безпеки аеропорту Майкл Маккарті сфотографувався з омаром. На світлині, опублікованій у Twitter, видно, що тварина понад метр завдовжки.

"Я не пам'ятаю іншого омара такого розміру", - вказав представник служби.

Хто і куди віз омара, не повідомляється.

Як зазначає видання, перевезення омарів на літаку в багажі дозволено в США, якщо членистоноге перебуває в чистому пластиковому контейнері, з якого не витікає вода. Цих тварин ловлять неподалік від Бостона. Пасажири, які прибувають в аеропорт Логана, іноді привозять з собою ящики з омарами. Співробітники служби митного контролю, як правило, проводять додаткові перевірки цих ємностей.

Як свідчать дані з архіву газети, в січні 1984 року в Бостон літаком доставили з Анкоріджа (штат Аляска) великого омара на прізвисько Великий Джейк. Його маса перевищувала 11 кг. Планувалося, що ракоподібного продадуть в магазині для любителів морепродуктів.

Багато ЗМІ тоді написали про відправлення Великого Джейка, що викликало ажіотаж, люди хотіли його придбати і були готові непогано заплатити. Однак в Бостоні омар помер до того, як його встигли купити.