CNN назвала місця, які закохують в Україну

Фото

Американська телекомпанія склала список, до якого увійшли 11 найцікавіших туристичних принад України.

Перелік опубліковано на сайті CNN.

"В Україні є багато цікавих для туристів атракцій. Яскраві міста, стародавні замки, приголомшлива сільська місцевість, розмаїтість ландшафтів і доброзичливе ставлення робить цю країну особливим місцем", - йдеться в повідомленні.

У список потрапили Львів, Чернівці, Софійський парк в Умані, Київ, Мукачеве, Переяслав-Хмельницький, Харків, Чернігів, Одеса, Ужгород, Кам’янець-Подільський.

Зокрема, зазначається, що Львів славиться вузькими вуличками, чудовими церквами, цікавими музеями і чарівною атмосферою. 

У "маленькому Відні", як називають Чернівці завдяки багатій австро-угорській архітектурній спадщині, приваблюють будівля Чернівецького університету, фрески та інтер’єри художнього музею у стилі модерн, кафе у віденському стилі.

Унікальною українською природною пам'яткою є Софіївка – один із найбільш яскравих прикладів європейського садового дизайну ХІХ століття. У великому парку чимало водоспадів, озер, статуй, фонтанів, старовинних гротів і штучних руїн.

У столиці України американські журналісти акцентували увагу на Києво-Печерській лаврі та Софійському соборі, включених до всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, Андріївському узвозі, Будинку з химерами.

"Золоті куполи чудових церков, тривала й багата історія, еклектична архітектура та невпинне міське життя роблять Київ одним із місць, куди обов’язково має приїхати турист, який відвідує Україну", - зазначають автори матеріалу.

Родзинкою українського туризму також названо замок Паланок у Мукачевому. Крім того, з міста радять розпочати мандрівку до природних чудес Карпатських гір, зокрема озера Синевир і мальовничого водоспаду Шипіт.

До Переяслав-Хмельницього творці списку запрошують як до міста музеїв. Серед них – Музей хліба, Музей рушника, Музей космонавтики, Музей українського народного одягу, Музей народної архітектури та побуту просто неба.

Харків названо містом студентів. Зазначається, що найвідомішими тут є одна з найбільших площ у Європі – площа Свободи, – та знаний приклад конструктивістської архітектури – будівля Держпрому. 

Унікальні зразки середньовічної слов'янської церковної архітектури приваблюють туристів у Чернігові – домівці для третини історичних пам’яток Східної Європи періоду домонгольської навали. 

А помилуватися прекрасними палацами та унікальним поєднанням архітектурних стилів можна в Одесі.

Архітектурним розмаїттям вражає і Ужгород, який за попередні 100 років належав п’ятьом різним країнам, зазначають автори публікації. Так, у центральній частині міста поруч із будівлею у стилі чеського функціоналізму стоїть класичний угорський маєток чи православна або католицька церква.

В атмосферу старого затишного міста можна поринути й у Кам'янцеві-Подільському. "Це невелике містечко в західній частині країни має одну з найбільш захопливих фортець у Східній Європі", - зазначають журналісти, описуючи Кам'янець-Подільську фортецю. Крім замку, звертають увагу також на фестиваль повітряних куль, який відбувається тут наприкінці весни.

На переконання авторів списку, перелічені місця змусять закохатися в Україну.