Україна з квітня спрощує та здешевлює процедуру оформлення віз для іноземців

Україна з квітня 2017 року скорочує терміни оформлення віз для іноземців, знижує їх вартість і запроваджує можливість оформити електронну візу.

Про це заявив директор департаменту туризму та курортiв Мiністерства економічного розвитку та торгівлі Iван Лiптуга під час відкриття міжнародної туристичної виставки UITT`2017, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Для всіх іноземних туристів полегшена візова процедура для України. Разом з Міністерством закордонних справ були внесені зміни до Порядку в'їзду іноземців до України", - розповів Лiптуга.

Він додав, що віднині українські візи стануть більш ліберальними та дешевшими для багатьох країн світу. Крім того, українську візу можна буде отримати дистанційно.

Як відомо, 1 березня 2017 року Кабінет Міністрів України ухвалив постанову "Про затвердження Правил оформлення віз для в'їзду в Україну і транзитного проїзду через її територію". Відповідно до Постанови строк оформлення візи у звичайному порядку скоротився до 10 днів, у терміновому - до 5. Також встановлено єдину тарифну ставку за оформлення візи у розмірі $65 незалежно від терміну її дії. У нових Правилах в'їзду розширено перелік країн, громадяни яких мають право оформити візу для поїздок з діловою та туристичною метою у пунктах пропуску через державний кордон України. Серед них: Австралія, Республіка Індія, Китайська Народна Республіка, Мексиканські Сполучені Штати, Нова Зеландія, Об'єднані Арабські Емірати та інші. Постанова Кабміну набуває чинності 16 квітня 2017 року.