Кабмін схвалив Стратегію розвитку туризму та курортів до 2026 року

Кабінет міністрів України схвалив Стратегію розвитку туризму та курортів до 2026 року, яку підготувало Міністерство економічного розвитку і торгівлі.

Таке рішення було прийняте на засіданні КМУ, повідомляє у четвер Урядовий портал.

"Розвиток туризму стимулює зростання у дотичних сферах економіки, що є особливо важливим для регіонального розвитку України. Крім того, ми маємо надзвичайно широкі можливості для залучення цілорічного туризму завдяки своїм унікальним природним можливостям, багатій історичній та культурній спадщині. Розвиток туризму є важливою складовою економічного зростання, а схвалення Стратегії розвитку дозволить більш ефективно координувати роботу у цьому напрямку", - прокоментував рішення уряду перший віце-прем’єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів.

Стратегія визначає підхід державної туристичної політики у таких напрямках: безпека туристів; нормативно-правове забезпечення; розвиток туристичної інфраструктури; розвиток людських ресурсів; маркетингова політика розвитку туризму та курортів.

"Розробка туристичної стратегії - це одна з умов, яку ми маємо виконати в рамках імплементації Угоди про асоціацію з ЄС. Ми вже працюємо над її втіленням: створюємо план заходів реалізації Стратегії, ведемо активний діалог з представниками українського бізнесу, опрацьовуємо законодавчу базу", - зазначив заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Михайло Тітарчук.