Комунальники туристичних міст Закарпаття не справляються зі снігом

Ужгород та Мукачево, найбільші туристичні міста Закарпаття, потерпають від снігопаду. Комунальники не встигають розчищати дороги, у міськрадах просять орендарів прибирати «свої» тротуари. Тим часом, містяни й туристи нарікають на безгосподарність влади.

Про це повідомляють в прес-службах міських рад Ужгорода.

«Через сильний снігопад на вулицях Ужгорода ще з ночі комунальні служби та обслуговуючі компанії практично безперестанку розчищають сніг. Працівники комунального підприємства КШЕП підсипають протиожеледною сумішшю насамперед автобусні зупинки та вулиці з крутими підйомами. На дорогах працюють 8 одиниць техніки – 4 комбіновані дорожні машини та 4 трактори. Працівники підприємства "АВЕ-Ужгород" у центрі міста, на площі Петефі та набережних підсипають тротуари, пішохідні зони протиожеледним реагентом нового покоління – бішофіт (хлорид магнію) та прочищають сніг", - звітують про роботу в Ужгородській міськраді.

Тим часом, в Мукачеві загалом до прибирання вулиць та тротуарів залучено 60 працівників комунального підприємства «Ремонтно-будівельне управління» та 11 одиниць техніки. "В посиленому режимі будуть працювати протягом наступної доби, адже очікують й надалі сильні снігопади", - пишуть в прес-службі Мукачівської міськради.

Комунальники обох міст закликають містян прибирати прилеглу територію біля осель, а власників та орендарів магазинів, кафе, ресторанів та офісів – біля своїх закладів, як це і передбачено правилами благоустрою.

Разом із тим, містяни та туристи незадоволені роботою закарпатських комунальників – люди скаржаться на те, що в пішохідній зоні неможливо пересуватися – через лід та неприбраний сніг, особливо, в старих частинах міст, де дороги мощені бруківкою.

Також у Мукачеві ускладнений рух містом через фестиваль «Червене вино» - перекрито проїзд вулицями, що ведуть до міського парку Перемоги, де проходить фест. Водії скаржаться на те, що це ще більше ускладнює рух містом.