Новий рік у Таїланді все таки відсвяткують

Заборону на розважальні заходи в Таїланді знімуть 14 листопада.

Заплановані на кінець року фестивалі та свята, а також новорічні заходи в Таїланді відбудуться за розкладом. Таке рішення прийняв кабінет міністрів країни.

Обмеження на проведення розважальних заходів ослабнуть з 14 листопада, коли закінчаться перші 30 днів з дня смерті короля Рами IX. З цього моменту національні телеканали відновлять звичайне мовлення і повернуть до ефіру розважальні програми. Одночасно буде знято заборону на масові заходи святкового характеру.

Як пояснила представник прес‑служби уряду Таїланду Тхаксада Сангхачан, список дозволених заходів складається з дев'яти пунктів. У них входить святкування фестивалю Лой Кратон, проведення весіль і обрядів, спортивні заходи, ярмарки на рівні провінцій та окремих районів, включаючи нічні ринки і бої биків. А також місцеві фестивалі на території провінцій, включаючи ярмарки Червоного Хреста і фестиваль привидів (Пхі Та Кхон) на північному сході Таїланду.

При цьому не виключено, що в ряді провінцій місцеві влади за власною ініціативою можуть відмовитися від проведення тих чи інших заходів або перенести їх на більш пізній термін.