Стихія, теракти і страйки: в Парижі підрахували збитки для туризму

Французька влада оцінили збитки туристичної галузі столичного регіону Іль-де-Франс внаслідок терактів, повеней і страйків за перше півріччя - близько 750 млн євро (850 млн доларів).

Про це повідомляє РІА Новости з посиланням на Reuters.

За даними агентства, кількість туристів у регіоні скоротилася на 6,4% порівняно з першою половиною 2015 року.

"Прийшла пора усвідомити, що туристичний сектор перебуває у масштабній галузевій кризі. Більше немає часу на комунікаційні кампанії, пора готувати програму допомоги за надзвичайних обставин", - заявив президент Комітету з туризму в регіоні Фредерік Валлету.

За його словами, для збереження робочих місць у секторі необхідні великомасштабні інвестиції. Валлету звернувся до глави МЗС Франції Жан-Марка Еро з проханням провести зустріч з офіційними представниками туристичної галузі регіону. Як зазначає агентство, близько 500 тисяч людей в Іль-де-Франс працюють у сфері туризму.

Зазначається також, що туристів відлякували страйки проти спірної реформи трудового законодавства і червневі повені.

Зокрема, кількість туристів, які відвідали Париж за період між січнем та червнем 2016 року впала на 6,2% та становила на мільйон осіб менше порівняно з аналогічним періодом за минулий рік.

Так, у порівнянні з 2015 роком кількість японських туристів зменшилася на 46,2%, російських - на 35%, китайських - на 19,6%, американських - на 5,7%

Як відомо, Франція в значній мірі залежить від туризму, який генерує більше 7% річного ВВП. Щороку Париж, який є одним із найпопулярніших туристичних місць світу, відвідують 16 мільйонів людей.

Нагадаємо, в листопаді минулого року три скоординовані групи терористів здійснили серію нападів у Парижі і його найближчому передмісті Сен-Дені. Загалом жертвами терактів стали 130 осіб, понад 350 були поранені. А в середині липня 2016 року водій вантажівки протаранив натовп людей, які зібралися на Англійській набережній Ніцци подивитися феєрверк з нагоди Дня взяття Бастилії 14 липня. Жертвами стали 85 осіб. Відповідальність за теракт взяло на себе терористичне угруповання "Ісламська держава".