Домініканський шоколад визнали найкращим у світі

Лондонська академія шоколаду визнала шоколад Hispaniola, виготовленого з органічного домініканського какао, найкращим у світі.

Про це повідомляє видання Ottawa Citizen.

Лондонська академія шоколаду відзначила престижною нагородою Golden Bean шоколад Hispaniola, виготовлений з органічного домініканського какао. Hispaniola виготовляється на невеликій сімейній фабриці Hummingbird у Канаді. Премія Golden Bean означає, що Лондонська академія шоколаду визнала цей сорт кращим у світі.

Какао, з якого він виготовляється, збирають на приватній плантації в заповідній зоні El Zorzal, розташованій на півночі Домініканської Республіки. Какао‑боби, що використовуються для виробництва шоколаду Hispaniola, мають фруктовий букет з легким відтінком вишні.

У конкурсі брали участь понад 580 найменувань шоколадної продукції з усього світу, які оцінювали понад 40 експертів‑шоколатьє. Крім золота, присудженого шоколаду Hispaniola, канадська фабрика виграла три срібних і одну бронзову нагороду. «Нас особливо порадувало визнання саме шоколаду Hispaniola, адже саме з домініканського какао ми робили перший шоколад у підвалі нашого будинку», — сказала власниця фабрики Еріка Гілмур.

Вартість 50-грамової плитки шоколаду Hispaniola становить 6,5 канадських доларів.

Домініканська Республіка є третім за величиною виробником і експортером какао в Латинській Америці і десятим — у світі. Його виробляють на більш ніж 30 тисяч господарств зі збору какао, де зайнято близько 300 000 чоловік.