Музеї Брюсселя стали безкоштовними

Протягом 100 днів основні музеї столиці Бельгії можна буде відвідати абсолютно безкоштовно.

У столиці Бельгії до Міжнародного дня музеїв запускають масштабну кампанію «100 шедеврів Брюсселя». Протягом 100 днів можна буде побачити 100 творів мистецтва і об'єктів культурно-історичної спадщини.

Список шедеврів, представлених у кампанії, з'явиться на спеціальному сайті. До нього увійшли твори таких майстрів, як Пітер Брейгель Старший, Ієронім Босх, Альбрехт Дюрер, Рембрандт, Пітер Пауль Рубенс, Френсіс Бекон, Сальвадор Дали і інших.

Мета кампанії - привернути увагу громадськості до культурної спадщини міста, а також спонукати туристів і самих бельгійців відвідати музеї, де і знаходяться 100 експонатів зі списку.

У пошуках «100 шедеврів Брюсселя» туристам допоможе карта Brussels Card, яка дає право відвідати основні музеї бельгійської столиці абсолютно безкоштовно. Вона доступна в туристичних офісах і музеях міста англійською, французькою та голландською мовами.

Музеї Брюсселя також організовують додаткові заходи в період кампанії — екскурсії з гідом, семінари, конференції, а також продовжать години роботи до пізнього вечора. Наприклад, 22 травня, у Всесвітній день смурфиків, Бельгійський центр мистецтва коміксів проведе акцію «Розфарбуй все синім кольором». Вхід до музею буде безкоштовним для всіх, хто одягнеться як смурфик.