Чехія дозволила фотозйомку в замках

Національний комітет з питань архітектурних пам'яток Чехії зняв заборону на фотозйомку в замках.

Про це повідомляє чеське видання iDNES.

Національний комітет з питань архітектурних пам'яток Чехії, у веденні якого знаходиться більше 100 державних об'єктів, зняв заборону на фотозйомку в замках.

У комітеті зрозуміли, що, чим більше люди помістять фотографій із замками в соціальних мережах, тим більше реклами і нових відвідувачів. Але туристи повинні пам'ятати, що фотографувати в замках зі штатива, палиці для селфі або за допомогою дрона заборонено. У приміщеннях замків також не можна користуватися спалахом, через який може спрацювати сигналізація. Фотографії з чеських замків можна буде використовувати тільки в некомерційних цілях.

У деяких приміщеннях замків адміністрація може заборонити фотографування з міркувань безпеки. Наприклад, не можна фотографувати релікварій Св. Маура в замку Бечов-над-Теплоу. На пам'ять можна купити листівку.

На Празькому граді безкоштовно фотографувати можна тільки на вулиці. За дозвіл фотографувати турист повинен заплатити 50 крон. На інших подібних об'єктах в Чехії платити за фотозйомку не потрібно.