На курортах Іспанії майже не залишилося вільних місць

Іспанія може стати найпопулярнішим і дорогим напрямком у Європі цього року. На курортах країни вже до кінця місяця може не залишитися місць.

Про це повідомляється в іспанському виданні Travel Agent.

В новинах говорять про те, що останніми тижнями було зафіксовано рекордну кількість бронювань готелів на Майорці, Менорці та Ібіці, а до кінця лютого на Балеарах може не залишитися вільних номерів.

Іспанія цього літа може виявитися не таким вже доступним напрямком. Кількість бронювань таких популярних місць як Балеарські і Канарські острови, а також інших курортів вздовж узбережжя Середземного моря росте, через що можна говорити про досить високої заповненість готелів цим літом.

Тому експерти радять на літній період квитки в Іспанію брати заздалегідь, оскільки пізніше кількість пропозицій істотно скоротиться і стане дорожчою. Вони також зазначають, що такий попит викликаний швидше за все терористичними актами в Туреччині, Тунісі і Єгипті.

Так, у 2015 році, за даними Національного інституту статистики Іспанії, 68,1 мільйонів іноземних туристів залишили в країні рекордні 67, 4 мільярдів євро. Приріст спостерігається вже третій рік поспіль.

Найбільше грошей туристи залишили в Каталонії (15,813 млрд євро), на Канарських островах (12,859 млрд євро) і Балеарах (11,012 млрд євро).