Порада туристу: Найромантичніші музеї Європи

Британське видання The Telegraph склало рейтинг найромантичніших музеїв Європи.

Список складали на основі відгуків європейських мистецтвознавців.

Музей Родена, Париж

Нещодавно знову відкрився після великої реставрації, музей Родена в готелі Бірон є "найдосконалішим з міських музеїв". Він очолив список завдяки своїй буколічній атмосфері, захований за позолоченим куполом Les Invalides, з сімома акрами газонів, топіарами і алеями декоративних дерев навколо Поттера. Тут же знаходиться мармурова скульптура Родена «Поцілунок».

Ка' Реццоніко, Венеція

Музей романтичного спрямування  Ка' Реццоніко  на Гранд-каналі. Тут розміщені картини про життя венеціанців у 18 столітті, тематика яких - залицяння, кохання і шлюб. Вхід 10 євро.

Музей Пікассо, Антіб, Франція

З тераси середньовічних кам'яних веж колишнього Палацу Грімальді відкривається вид на блискучі води затоки Кап-Ферра. Сонце виблискує на Середземному морі, а яхти ліниво пропливають повз. Усередині середньовічного замку знаходиться галерея, обвішана деякими роботам живописця. гедоністичних і безтурботної роботи. Літньому палітра зі світло-синіх і жовтих кольорів навіює думки про гедонізм і безтурботність життя.

Ермітаж, Санкт-Петербург

Найбільша пам'ятка в одному з найромантичніших міст у світі. Усередині все навколо виблискує позолотою і вражає фресками. Кімнати великого Зимового палацу вводять у приголомшливий екскурс багатства і екстравагантність сім’ї Романових.

Також експерти радять відвідати Будинок Кита-Шеллі у Римі, Австрійську галерею Бельведер у Відні, Галерею Уффіці у Флоренції, Рейксмузеум в Амстердамі, Музей Вікторії І Альберта у Лондоні, Музей де ла Ві Романтік у Парижі