Мантуя стане культурною столицею Італії

Мантуя стане культурною столицею Італії у 2016 році.

Про це заявив мер міста Mattia Palazzi, повідомляє італійське видання Gazzetta di Montova.

«Це дуже несподівано, хоча Мантуя дійсно дуже красива. Перемога принесе нам не лише мільйон євро, а й міжнародне визнання. Ми постараємося відкрити свої двері всьому світу і інвестуємо гроші у відновлення пам'яток", - прокоментував перемогу мер.

Згідно з проектом, який захистив місто на конкурсі культурної столиці країни, в Мантуї буде проведена повна реорганізація території. Влада вже вклала 3 мільйони євро на реставрацію Палаццо Дукале, Торре справи Габбиа, Палаццо Ті, а також у проведення культурних, гастрономічний та літературних фестивалів.

Суперниками Мантуї за право називатися культурною столицею країни стали Аквілея, Комо, Парма, Піза, Сполето і інші італійські міста. Крім престижного звання Мантуя отримає мільйон євро.

Більше того у 2017 згідно з палном, Мантуя стане також еногастрономічною столицею країни. Також повідомляється, що місто представила план розвитку на звання "Культурної столиці Європи", але він "з тріском" провалився. 

Довідково: Мантуя – місто в італійській області Ломбардія. У 2008 році історичний центр Мантуї був включений до числа пам'ятників Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Місто часто називають колискою раннього Ренесансу.