Акції Meta та Amazon зросли на $279 мільярдів

Ціни на акції Meta та Amazon зросли на загальну суму в 279 мільярдів доларів США, оскільки обидві компанії провели скорочення персоналу та отримали високі прибутки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Bloomberg.

Зазначається, що як Meta, так і Amazon повідомили про кращі, аніж очікувалося, прибутки, що призвело до стрімкого зростання цін на акції на загальну суму в 279 мільярдів доларів США на передринкових торгах.

Прибутки зросли завдяки десяткам тисяч скорочень робочих місць починаючи з 2022 року, а також високим обсягам продажів, які перевершили прогнози аналітиків.

Читайте також: Meta дозволить користувачам з ЄС відв'язати свої дані в Instagram, Facebook та Messenger

Meta, яка скоротила чисельність персоналу на 22% торік, оприлюднила плани щодо викупу акцій на 50 мільярдів доларів і оголосила у четвер про свої перші квартальні дивіденди. За даними Bloomberg, власник Meta Марк Цукерберг отримає близько 700 мільйонів доларів США на рік від своїх перших дивідендів.

Amazon показала найкраще зростання онлайн-продажів з початку пандемії коронавірусу, цьому сприяла швидша доставка товарів. Окрім цього, компанія, яка ініціювала свій найбільший раунд скорочень робочих місць, починаючи з 2022 року, який торкнувся 35 000 людей минулого року, заявила про намір ліквідувати більше посад у Prime Video, студіях та бізнесах, пов’язаних з прямими трансляціями Twitch.

Читайте також: Франція оштрафувала Amazon на €32 мільйони через стеження за робітниками

Результати зазначених дій призвели до зростання акцій Meta на 17% на передринкових торгах перед відкриттям бірж у Нью-Йорку, та до зростання акцій Amazon на 7%.

Як повідомлялося, у січні Марк Цукерберг продав акції компанії Meta на майже пів мільярда доларів за останні два місяці 2023 року.