Адміністрація Байдена підтримала заборону на продаж двох моделей Apple Watch

Адміністрація президента США Джо Байдена вирішила залишити чинним рішення Комісії з питань міжнародної торгівлі щодо заборони продажу смарт-годинників Apple Watch останніх моделей через порушення авторських прав.

Про це йдеться в заяві, оприлюдненій у вівторок Офісом торгового представника США, передає Укрінформ.

«Ще 26 жовтня 2023 року ITC виявила, що компанія Apple порушила два патенти, які належать Masimo Corporation та Cercacor Laboratories, які базуються в Сполучених Штатах», - зауважили в американському відомстві.

Відповідно до розпорядження президента США, Офіс торгового представника має повноваження переглядати рішення ITC впродовж 60 днів та скасовувати їх або залишати чинними.

«Після ретельних консультацій (торгова представниця США - ред.) посол Тай вирішила не скасовувати рішення ITC, тож це рішення набуло остаточної чинності 26 грудня 2023 року», - зазначається в повідомленні.

Читайте також: Apple випустила оновлення операційної системи для iPhone, iPad та Watch

Як повідомлялося, компанії Masimo Corporation і Cercacor Laboratories, які працюють здебільшого в медичній сфері, подали скаргу в Комісію з питань міжнародної торгівлі США щодо порушення компанією Apple їхніх авторських прав. Йшлося, зокрема, про використання датчиків кисню в крові у смарт-годинниках Apple Watch Series 9 і Apple Watch Ultra 2. Комісія постановила припинити продаж цих моделей.

Фото Apple Watch Series 9 з сайту Apple