Google оприлюднив найпопулярніші пошукові запити у 2023 році

Google опублікував топ пошукових запитів у 2023 році, серед яких найпопулярнішими були про війну у секторі Гази та фільм «Барбі».

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у web-додатку Google Trends.

Загалом було представлено 18 розділів, кожен із яких включає 10 позицій найбільш популярних запитів серед користувачів пошукової системи.

Війна Ізраїлю з терористичним угрупованням ХАМАС, яка була віднесена до розділу «Новини», цього року «гуглилась» найчастіше. На другому місці у цій тематиці була катастрофа мінісубмарини «Титан», що сталася у червні. Серед найпопулярніших новин цього року також були землетрус у Туреччині, урагани «Хіларі», «Ідалія» та «Лі», дві стрілянини у США, війна у Судані та індійська місія на Місяць Chandrayaan-3.

Найпопулярнішим актором, згідно із рейтингом, став Джеремі Реннер, найпопулярнішою співачкою – Шакіра, а серед спортсменів найчастіше шукали ім’я американського футболіста Дамара Хемліна.

Рейтинг пошукових запитів у розділі «Фільми» очолила стрічка «Барбі», одразу після неї розташувалась кінокартина «Оппенгеймер». Серед серіалів найпопулярнішими цьогоріч були «Останні з нас», «Венздей» та «Джинні й Джорджія».

Окрім цього, найбільше запитів у Google впродовж року набрала пісня «Айдол» японського дуету «Йоасобі», найпопулярнішою грою стала Hogwarts Legacy, а серед рецептів найбільше переглядів набрала корейська страва «Пібімпап».

Читайте також: Пошуковик Google показуватиме «‎історію зображення», щоб допомогти у виявленні фейків

Користувачі Google Trends можуть переглянути популярні запити у конкретній країні, але аналітика не всіх держав є доступною. Зокрема, недоступною для перегляду залишається Росія та Білорусь.

Найпопулярнішими пошуковими запитами українців впродовж 2023 року у Google стали «Карта повітряних тривог», графік відключення світла, померлий ватажок ПВК «Вагнер» Євген Пригожин, ЧатGPT. 

Як повідомлялося, у 2022 році до першої десятки найпопулярніших запитів українців потрапили «Карта повітряних тривог», «Новини України», «єДопомога», «Карта України», «Жириновський», «Арестович», «Путін», «Холостяк 2022», «Байрактар» та «Гостомель».