Google веде перемовини про інвестиції в ШІ-стартап - Reuters

Американська компанія Google веде перемовини про інвестування сотень мільйонів доларів у Character.AI, у той час як швидко зростаючий стартап із розробки чат-ботів зі штучним інтелектом шукає капітал для навчання своїх моделей.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Як зазначається, інвестиції, які можуть бути у вигляді конвертованих валют, поглиблять партнерство Character.AI із Google, у рамках якого стартап вже використовує хмарні сервіси Google і тензорні блоки обробки (TPU) для навчання своїх моделей.

Тензорний блок обробки (TPU) — це інтегральна схема специфічного застосування, яка призначена для прискорення розрахунків штучного інтелекту. Вона була розроблена компанією Google спеціально для машинного навчання нейронних мереж.

Читайте також: Samsung розробив чат-бот зі штучним інтелектом

Google і Character AI не відповіли на запити про коментарі.

Зазначається, що заснований колишніми співробітниками Google Ноамом Шазіром і Даніелем Де Фрейтасом, Character.AI дозволяє людям спілкуватися з віртуальними версіями знаменитостей, як-от співачка Біллі Айліш, або персонажами аніме, водночас створюючи власні чат-боти та помічників зі штучним інтелектом.

Стартап безкоштовний у використанні, але пропонує модель підписки у розмірі 9,99 долара США на місяць для користувачів, які хочуть пропустити віртуальну чергу, щоб отримати доступ до чат-бота.

Читайте також: Humane представила пристрій зі штучним інтелектом як «заміну» смартфона

Як повідомляв Укрінформ, Microsoft на нетривалий час забороняла своїм працівникам користуватися ChatGPT, зокрема, закривши доступ до нього на корпоративних пристроях.