У Штатах автомобілі Ferrari можна буде придбати за криптовалюту

Ferrari у США почала приймати оплату за свої люксові спортивні автомобілі у криптовалюті. Згодом новий варіант оплати буде доступним і європейським клієнтам італійського автовиробника.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Енріко Галлієра, головний маркетинговий і комерційний директор Ferrari, сказав, що таке рішення було прийнято на тлі запиту ринку та дилерів авто, оскільки багато клієнтів компанії інвестували у криптовалюту.

Галлієра не розповів, скільки саме авто буде продано за допомогою криптовалюти, однак зазначив, що до Ferrari надійшло багато замовлень, тому продажі заброньовані до 2025 року.

Читайте також: Ferrari за чотири роки планує зробити 60% своїх авто електричними чи гібридними

Ferrari звернулася до одного із найбільших криптовалютних платіжних сервісів – BitPay – на початковому етапі впровадження у Сполучених Штатах. Клієнти автовиробника зможуть купувати транспортні засоби італійського виробника за біткоїни, ефіри та стейлбіткоїни. Водночас компанія може застосовувати інші платіжні сервіси для інших регіонів, йдеться у матеріалі.

За словами Галлієра, більшість дилерів у США уже погодилися або збираються погодитися на впровадження нового типу платежів.

Читайте також: Фінляндія конфіскувала два Ferrari і два моторні човни путінського олігарха Ротенберга

До першого кварталу наступного року Ferrari планує поширити можливість розрахунку за автомобілі у криптовалюті на Європу, а згодом і на інші регіони, вона є юридично прийнятною.

Європа, Близький Схід і Африка є найбільшими регіонами продажів Ferrari, на які припадало 46% від загального обсягу поставок автомобілів у першому півріччі цього року.

Як повідомляє Укрінформ, упродовж найближчих чотирьох років більшість нових моделей Ferrari будуть електричними чи гібридними.