Зонд Danuri показав місце посадки на Місяці індійської місії

Фото

Південнокорейський космічний зонд Danuri зробив нові світлини місця на супутнику Землі, куди нещодавно прибула індійська місія Chandrayaan-3.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Yonhap.

Згідно з даними Міністерства науки та ІТ Південної Кореї, Danuri, який обертається навколо Місяця на висоті 100 кілометрів над поверхнею, сфотографував Шив Шакті Пойнт, місце посадки Chandrayaan-3, о 07:55 годині ранку 27 серпня.

Зазначається, що Chandrayaan-3 здійснила успішну посадку на Місяць приблизно за 600 кілометрів від південного полюса 23 серпня.

Читайте також: Індія перевела свій місяцехід у режим сну

Danuri, перший південнокорейський місячний апарат, вийшов на навколомісячну орбіту 27 грудня минулого року після 145 днів подорожі від Землі та почав свою роботу 4 лютого приблизно через місяць після проведення тестових завдань.

Він призначений для вимірювання рельєфу, магнітної сили, гамма-випромінювання та інших характеристик місячної поверхні за допомогою шести бортових приладів до кінця цього року.

Орбітальний апарат також визначить потенційні місця посадки для майбутніх місячних місій.

Читайте також: Індійська місія надіслала перші знімки Землі й Місяця на шляху до Сонця

Як повідомляв Укрінформ, Індійське космічне агентство ISRO поділилося першими зображеннями, надісланими космічним апаратом Aditya-L1, який прямує до Сонця в рамках місії спостереження за зорею.

Фото: Yonhap