Toyota випустить електрокар з твердотільним акумулятором у 2027 році

Японський автовиробник Toyota Motor Corp. планує випустити електромобіль, який працює від повністю твердотільного акумулятора, вже у 2027 році.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Kyodo.

На відміну від літій-іонних батарей, які наразі використовуються для живлення електромобілів, повністю твердотільні батареї використовують тверді електроліти, що забезпечує підвищену щільність енергії.

У Toyota заявили, що нова батарея, яка витримує температуру в понад 100 градусів за Цельсієм і більш стійка до пошкоджень, збільшить запас ходу моделі bZ4X EV більш ніж удвічі. При цьому час заряджання скорочується приблизно до 10 хвилин, що становить третину часу, потрібного для повної зарядки з використанням поточної технології.

Читайте також: Франція відкриває перший завод з виробництва акумуляторів для електромобілів

За словами керівника підрозділу компанії, що відповідає за розробку передових електромобілів, Такеро Като, Toyota прагне досягти запасу зарядки у 1000 кілометрів.

У Toyota заявляли, що на початку 2020-х років випустять гібридні транспортні засоби з використанням повністю твердотільних акумуляторів, але на тлі зростання популярності електромобілів компанія вирішила віддати пріоритет розвитку транспортних засобів, що працюють від акумуляторів наступного покоління.

Читайте також: Toyota з партнерами продаватимуть електричні мікроавтобуси

Як повідомляв Укрінформ, Toyota Motor Corp. випустить 10 нових моделей електромобілів до 2026 року.

Photo courtesy of Toyota Motor Corp.)(Kyodo)