Розвиток штучного інтелекту: Microsoft розширює можливості ChatGPT і Bing

Корпорація Microsoft почала надавати користувачам безліч оновлень ШІ, включаючи ChatGPT, пошукову систему Bing, а також хмарні сервіси.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Зокрема, серед ключових змін впроваджується розгортання реальних результатів пошуку з Bing у ChatGPT, відповіді якого спочатку були обмежені інформацією станом на 2021 рік.

"Тепер ChatGPT може отримувати вебрезультати з Bing для передплатників і незабаром зробить це для безкоштовних користувачів", - повідомила компанія.

Microsoft також розширює так звані плагіни для Bing, використовуючи стандарт OpenAI, що дозволяє компаніям легше взаємодіяти зі споживачами в пошуковій системі.

"Це глибока зміна в тому, як люди будуть використовувати Інтернет", - сказав директор з маркетингу для споживачів Microsoft Юсуф Мехді.

Оновлення Bing є частиною зусиль Microsoft, спрямованих на те, щоб захопити більшу частину світового ринку пошукової реклами, який оцінюється у 286 мільярдів доларів.

Нові функції хмарного сервісу дозволяють компаніям створювати плагіни, що підключаються до асистента зі штучним інтелектом для підприємств Microsoft 365 Copilot.

Читайте також: У Meta почали тестувати рекламні інструменти на основі штучного інтелекту

За словами представників Microsoft, плагін може дозволити співробітнику простою мовою попросити ШІ забронювати поїздку або пояснити юридичні питання, пов'язані з контрактами з постачальниками.

Компанія також заявила, що з червня планується розробка ШІ-помічника, доступного як тестова версія для деяких користувачів операційної системи Windows.

Як повідомляв Укрінформ, Білий дім дізнаватиметься у працівників, як їхні роботодавці використовують штучний інтелект (ШІ).