На зразках із астероїда Рюгу знайшли 20 видів амінокислот

Міністерство освіти Японії заявило, що дослідники виявили 20 видів амінокислот на зібраних зондом «Хаябуса-2» зразках із астероїда Рюгу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Kyodo News.

За словами представника міністерства, виявлені кислоти є дуже важливими речовинами для живих істот і можуть дати ключ до розуміння походження життя.

Амінокислоти - це речовини, які утворюють білки, і незамінні для життя. Хоча поки що невідомо, як саме амінокислоти потрапили на стародавню Землю, одна з теорій говорить, що вони були принесені метеоритами, а амінокислоти були виявлені в метеориті, знайденому на Землі.

Читайте також: Яким був 2021 рік для світової науки. Астрономія

Зазначається, що у грудні 2020 року капсула, яку перевозив під час шестирічної місії зонд «Хаябуса-2», доставила на Землю понад 5,4 гр поверхневого матеріалу з астероїда Рюгу, розташованого на відстані у понад 300 мільйонів кілометрів від нашої планети.

Читайте також: Вчені зробили крок до розуміння еволюції Землі — знайшли органіку в астероїді

Початок дослідження Рюгу був спрямований на розгадку таємниць походження Сонячної системи та життя. Попередній аналіз зразків показав наявність води та органічної речовини.

Як повідомляв Укрінформ, минулого року Японське агентство з освоєння аерокосмічного простору JAXA заявило про те, що надало американському агентству NASA проби, взяті з поверхні астероїда Р'югу зондом «Хаябуса-2».