ІТ-армія України атакувала 135 ворожих ресурсів за тиждень

Українська ІТ-армія за тиждень атакувала понад 135 онлайн-ресурсів росії.

Як передає Укрінформ, про це Міністерство цифрової трансформації повідомляє у Телеграмі.

"Від початку російського вторгнення в Україну ІТ-армія об’єднала ІТ-фахівців з усієї країни та світу, щоб боротися з ворогом на кіберфронті. Минулий тиждень видався доволі продуктивним! З 11 до 17 квітня було атаковано 135 онлайн-ресурсів", - ідеться в повідомленні.

Так, у результаті атаки на російську національну систему маркування товарів міністерство промисловості рф було змушене дозволити виготовляти та продавати товари без QR-кодів. Згодом воно заявило, що певний час будуть жити без цієї системи.

Читайте також: VPN-трафік та маскування: як ворог атакує державні сайти в Україні

Атака системи рф для стягнення оплати за проїзд вантажними автомобілями масою від 12 тонн створила значні перепони вантажному транспорту в пересуванні автомагістралями.

Через атаки ІТ-армії сервіси онлайн-бухгалтерії працювали нестабільно, а в одного з найбільших банків рф - Сбербанку - виникли збої в роботі та обслуговуванні клієнтів.

У результаті атаки на платформи онлайн-телебачення жителі рф не могли спожити чергову порцію пропаганди від російської влади.

Читайте також: Ворог від імені СБУ розсилає комп’ютерні віруси ​​через популярні месенджери

Атаки були здійснені також на сервіси онлайн-замовлення їжі.

"Через збої в системі в росіян, які хотіли замовити їжу онлайн, виникали складнощі. Але це тільки квіточки. Скоро вони забудуть, що таке "онлайн", - зауважили в Мінцифри.

Як повідомляв Укрінформ, за даними ЗМІ, власник прав на шрифти Times New Roman, Arial, Verdana, Tahoma та Helvetica американська компанія Monotype перекрила для російських користувачів доступ до своєї бібліотеки на сайті.