Tesla створила дата-центр у Китаї

Гендиректор компанії Tesla Ілон Маск заявив, що компанія створила дата-центр у Китаї для зберігання всіх даних, що генеруються його бізнесом у Китаї, включаючи дані виробництва, продажу, обслуговування і зарядки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Сіньхуа.

"Вся особиста інформація надійно зберігається в Китаї без передачі за кордон. Лише в дуже рідкісних випадках, наприклад, коли запасні частини замовляються з-за кордону, деякі дані будуть передаватися через кордон із відповідного дозволу", - сказав Маск у відеозверненні на Всесвітній конференції з питань інтернету-2021, яка відкрилася в східно-китайській провінції Чжецзян.

Він додав, що Tesla працює з регулюючими органами над пошуком найкращого рішення для забезпечення безпеки даних.

Читайте також: Tesla розробляє роботів-гуманоїдів для «небезпечних і нудних» завдань

"Безпека даних є ключем до успіху інтелектуальних транспортних засобів із мережевими можливостями. Це не лише тісно пов'язане з інтересами окремих людей, а й має значення для всього суспільства", - сказав Маск.

Зазначається, що в 2019 році Tesla побудувала свою першу гігафабрику за межами США в Шанхаї з проектною річною виробничою потужністю 500 тис. одиниць. Очікується, що до кінця цього року рівень локалізації на заводі становитиме близько 90 відсотків.

Читайте також: Tesla заявляє, що може відновити близько 92% металів у своїх акумуляторах

Як повідомляв Укрінформ, Маск заявляв, що компанія Tesla працюватиме зі світовими регулюючими органами над забезпеченням безпеки даних.

Зображення DPA