Canon запатентувала зйомну камеру для смартфона

Компанія Canon подала патент на портативну камеру, яка за допомогою прокручування змінює орієнтацію із загального знімку на селфі-фото і приєднується до смартфона, щоб транслювати зображення на екран.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Engadget.

Видання зазначає, що дизайн пристрою відрізняється від традиційного для відеоблогінгових камер. Об’єктив можна використовувати у поєднанні зі смартфоном, тобто кадри відстежуються на екрані, і є змога їх коригувати. Також для повороту камери не треба змінювати позицію руки — для цього досить повернути об’єктив у протилежний бік.

Недоліком камери є неможливість знімати відео у селфі-орієнтації із під’єднаним мікрофоном через розміщення елемента для кріплення на верхньому боці корпуса, що може завадити зйомці у жанрі блогу, для якої необхідний якісний звук. У документації Canon не йдеться про карданну підвіску камери. Це означає, що будь-яка стабілізація має забезпечуватися потенційним внутрішнім механізмом та через повнокадровий об’єктив. Оскільки він не найлегшої ваги, камеру незручно буде використовувати як кишенькову.

Читайте також: Canon і Sony розробляють технологію «голограм» для онлайн-трансляцій

Корпорація наслідувала дизайн портативних камер Osmo при розробці девайса. Canon News зазначає, що компанія подала п’ять патентів, які пов’язані з дизайном зйомної камери, що підтверджує серйозність намірів щодо виготовлення портативного продукту.

Головне фото: www.canon.ua