Школярці дали півмільйонний грант на перемикач клімат-контролю

Фото

Школярка Анастасія Кононенко отримала державний грант у пів мільйона гривень і стала наймолодшою переможницею конкурсу підтримки винаходів, який проводив Фонд підтримки винаходів Мінекономрозвитку.

Про це повідомляється на сайті Фонду.

"Учениця Малої академії наук Анастасія Кононенко стала наймолодшою переможницею конкурсу підтримки винаходів від Державної інноваційної фінансово-кредитної установи (ДІФКУ). Розробка школярки – спеціальний пристрій, що автоматично вмикає клімат-контроль всередині зачиненого авто. Він покликаний врятувати в першу чергу дітей та тварин, які опинилися в замкненому просторі", - йдеться у повідомленні.

Основа приладу – датчики температури, руху, звуку та мікроконтролер. Коли датчик температури спрацьовує, то подає сигнал до мікроконтролера, що автоматично заводить двигун і вмикає клімат-контроль у салоні автівки. Винахідниця мріє, щоб її розробкою користувались не просто бажаючі, а й безпосередньо встановлювали в авто ще на заводі.

Отриманий грант Анастасія може витратити на розробку бізнес-моделі, підготовку презентаційних матеріалів, лабораторне тестування винаходу, підготовку патенту.

Читайте також: Винахідник перелетів з Британії на острів Вайт у “летючому костюмі”

Грант від держави допоможе дівчині допрацювати проєкт та взяти участь у другому етапі конкурсу. Він передбачає створення юридичної особи та залучення до 2 млн. грн. від Оператора Фонду підтримки винаходів, пропорційно внесеним коштам іншими учасниками нової юридичної особи.

Фото: www.sfii.gov.ua