SpaceX опублікувала кадри випробувань нового Crew Dragon

Відео

Компанія SpaceX опублікувала кадри випробувань свого нового космічного корабля Crew Dragon, а саме системи аварійного порятунку.

Про це повідомляє Naked Science.

Ідея полягає в тому, що якщо щось піде не так з ракетою, що несе Crew Dragon, апарат може задіяти свої власні двигуни, щоб уникнути небезпеки, повернувшись на Землю за допомогою парашутів.

«Наша команда завершила понад 700 випробувань двигунів SuperDraco для космічного корабля», - каже SpaceX.

Апарат має вісім двигунів SuperDraco, що дозволяють йому досягати швидкості 700 кілометрів на годину. Парашути забезпечують максимально безпечне приземлення корабля з екіпажем на Землю після того, як спрацює система.

 Тести SuperDraco далеко не завжди йшли за планом. Цей двигун відповідальний за вибух капсули Crew Dragon під час випробування у квітні поточного року, з чим пов'язують перенесення термінів першого запуску космічного корабля Crew Dragon з екіпажем на борту. Нагадаємо, що перший безпілотний політ перспективний апарат від SpaceX зробив 2 березня 2019 року. Пілотований політ планують виконати не раніше листопада 2019 року: фахівці, втім, не виключають нових переносів термінів.

Читайте також: Астронавти NASA на SpaceX Crew Dragon полетять не раніше 2020 - ЗМІ

Минулого тижня SpaceX провела необхідні випробування першого ступеня своєї ракети-носія Falcon 9, яка буде відповідальна за запуск двох астронавтів NASA на орбіту в рамках першого в історії випробувального польоту екіпажу Crew Dragon.

 Нагадаємо, що сама ракета Falcon 9 не тільки давно введена в експлуатацію, а й є на сьогодні найбільш затребуваною ракетою-носієм у світі. Носій має опційну можливість повернення першого ступеня на Землю з метою його застосування для подальших запусків: такий підхід покликаний знизити ціну старту.

 Апарат Crew Dragon побудований на основі безпілотного вантажного корабля Dragon, також давно введеного в експлуатацію, який на сьогодні є єдиною космічною «вантажівкою», здатною повертати вантажі з МКС назад на Землю.

 У перспективі компанія SpaceX має намір побудувати принципово новий корабель Starship, найбільш потужний і вантажопідйомний серед усіх космічних кораблів. Згідно з оцінками, на його борту можна буде розмістити до 100 осіб. Starship розглядають як інструмент для польотів на Марс і, можливо, до більш віддалених від нас об'єктів Сонячної системи.