Київстар на 40% збільшив інвестиції у нові технології

Київстар у першому кварталі 2019 року збільшив на 40% інвестиції у нові технології, а 4G-зв’язок з’явився у тисячі нових населених пунктів.

Про це Укрінформу повідомили у прес-службі компанії.

«Ми стали більше інвестувати у розвиток мережі та зосередились на інноваціях, якості та доступності послуг. Так, у першому кварталі 2019 року наші капітальні витрати досягли майже 1 млрд грн. Як результат, сьогодні зв’язок 4G Київстар діє на території, де проживає 65% населення. Наше пріоритетне завдання полягає у тому, щоб нові технології стали доступними кожному жителю України», - сказав президент Київстар Олександр Комаров.

За даними компанії, вдалося посилити позицію на висококонкурентному телекомринку України - завдяки розвитку нових технологій, успіху безлімітних тарифів та високій якості зв’язку. Мобільним інтернетом вже користується понад 60% абонентів Київстар. А середнє споживання дата-трафіку збільшилось на 98% порівняно з І кварталом 2018-го, до 3 Гб на абонента. Використання послуг мобільної телефонії також на високому рівні – у середньому абонент Київстар використовує 585 хвилин на місяць. Завдяки збільшенню використання послуг інтернету середній дохід від абонента (ARPU) зріс до 60 грн, або на 22,8%, як порівняти з І кварталом 2018 року.

Читайте також: Київстар і Міносвіти підписали меморандум про співпрацю

Доходи від послуг мобільного зв’язку в І кварталі 2019 р. зросли на 20,6% проти аналогічного періоду 2018-го, до 4,763 млрд грн. Доходи фіксованого зв’язку за цей же період збільшились на 11,4%, до 329 млн грн.

Загальний дохід компанії за цей період зріс до 4,772 млрд грн, капітальні витрати досягли 983 млн грн.

В основному, кошти були спрямовані у розвиток мережі 4G і покращення якості послуг високошвидкісного мобільного інтернету.

У І кварталі 2019 року Київстар перерахував до бюджету України податків та інших платежів на загальну суму 1,675 млрд грн.

 Фото з відкритих джерел