Google поверне $400 користувачам бракованого смартфона

Huawei і Google відшкодують користувачам Nexus 6P збиток за браковані смартфони.

Про це пише Сегодня.

"Apple - не єдина компанія, чиї смартфони мають проблеми з батареями, які впливають на продуктивність. У моделей Google Nexus 6P на Android були виявлені схожі неприємності. Apple у свій час вдалося уникнути відповідальності (клієнтам пропонувалося замінити батареї по знижці), а ось у Google взялися за це серйозно і колективний судовий позов змусив компанію відшкодувати постраждалим користувачам збиток" - повідомляє The Verge.

Дефекти батарей у пристроях Nexus 6P (модель 2015 року) викликали випадкове відключення телефонів або випадіння в циклічне перезавантаження. Ці проблеми були настільки широко поширені, що Google в підсумку визнала свою помилку і в даний час фактично припинила судову боротьбу, що тривала останні 4 роки.

Читайте також: Флагманська лінійка P30 представляє свою базову модель Huawei P30

Спільно з компанією-партнером Huawei Google домовилася врегулювати позов шляхом компенсації постраждалим користувачам у розмірі 400 доларів за кожне звернення. Для тих користувачів, які отримали за заміну по гарантії смартфон Google Pixel XL, максимальної компенсації буде 10 доларів.