Стало відомо, коли запустять тест системи перенесення мобільного номера

Система для перенесення мобільного номера (MNP) між операторами мобільного зв'язку почне функціонувати в тестовому режимі з 1 лютого 2018 року.

А повноцінний запуск послуги відбудеться згідно з планом - з 1 травня 2018 року, повідомив голова Національної комісії, яка здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ), Олександр Животовський в інтерв'ю Ліга.tech.

"Планується, що 1 лютого система (перенесення номерів - ред.) почне функціонувати в тестовому режимі, а 1 травня вже повноцінно", - заявив він.

При цьому, глава НКРЗІ прогнозує, що обсяги даної послуги будуть незначні, але саме її наявність стимулює конкуренцію на ринку мобільного зв'язку.

"Я думаю, що MNP - важливий стимул конкуренції. Потенційна свобода пересування спонукатиме операторів ретельніше стежити за своїми тарифами і маркетингом", - відзначив Животовський.

Читайте також: Україна збирається розвивати 5G

Як повідомлялося Укрінформ, з 1 травня 2019 року в Україні має запрацювати послуга MNP, яка дозволить абонентам стільникового зв'язку змінити свого оператора без зміни номера. Головним адміністратором цього процесу визначено Український державний центр радіочастот. Як повідомляють у Центрі, популярність даної послуги передбачити важко, оскільки в світі є країни, де MNP скористалося менше 1% населення.