В Україні бум на сонячні панелі - цьогоріч їх побільшало в 2,5 раза

За 9 місяців 2018 року понад 3 тис. родин встановили сонячні електростанції, що у 2,5 раза більше, ніж за аналогічний період торік. Майже половина СЕС були встановлені у третьому кварталі.

Про це інформує прес-служба Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження.

«У III кварталі цього року ще 1371 домогосподарство встановило сонячні панелі і тепер споживає «чисту» електроенергію. За 9 місяців більше 3 тисяч родин встановили сонячні електростанції, що у 2,5 раза більше, ніж за аналогічний період 2017 року», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за три квартали минулого року було встановлено сонячні електростанції у 1214 сімей.

Читайте також: У Дніпрі збудують одну з найпотужніших сонячних електростанцій у країні

«Як бачимо, бум на сонячні панелі серед українських сімей зростає», - прокоментував голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

Він нагадав, що стимулом до переходу на «чисту» енергію є можливість заробити на продажу надлишку електроенергії в мережу за «зеленим» тарифом, який становить 18,09 євроцента за кВт-год.

Загалом на сьогодні більш як 6 тис. родин встановили сонячні панелі загальною потужністю 121 МВт, що становить близько 10% всіх потужностей сонячної енергетики в країні. 120 млн євро інвестовано у такі приватні СЕС. Домогосподарства заощаджують чималі кошти на рахунках за електроенергію, відкривається величезний внутрішній ринок сонячних панелей, що може бути платформою для нових інвестицій та розвитку виробничих потужностей.